Ta ditt utomhusliv till nästa nivå: Vår guide till att välja de perfekta utomhusmöblerna

Att skapa en härlig utomhusmiljö med välkomnande atmosfär och funktionell layout på din terrass, altan eller uteplats kan förvandla ditt hem till ett riktigt paradis. Med rätt möbler, utformning och design kan uteplatsen bli som en förlängning av ditt vardagsrum, ett litet paradis ute i den friska luften. Där kan du njuta av soliga dagar, lugna kvällar och trevliga stunder med vänner och familj.

För att lyckas skapa den här magiska platsen är det viktigt att välja rätt utemöbler som både passar din stil, dina behov och huset och trädgårdens utseende. Därför har vi skapat en guide för att hjälpa dig inreda din uteplats med de perfekta möblerna och lyfta ditt utomhusliv till nya höjder.

Planera din uteplats

Det första steget innan du börjar leta efter möbler är att skapa dig en överblick över vilka ytor du har att arbeta med och planera din drömplats. Fundera på vad du vill få ut av den, hur den ska användas och vilken känsla den ska bringa till huset. Ska det vara en liten och intim uteplats, eller en stor och öppen? Vilka aktiviteter kommer du vilja göra där? Skapa dig en klar bild av vad du har att arbeta med och lägg upp en plan efter dina önskemål.

Sätt en budget

Det är såklart också viktigt att du bestämmer en budget, så att du vet hur mycket pengar du har att investera i din uteplats. Gör det så fort du har skapat din plan och anpassa och justera dina idéer efter din budget.

Välj utomhusmöbler av hållbara material

När det kommer till utomhusmöbler är det viktigt att du väljer material som är hållbara och tillräckligt tåliga för att klara av väder och vind. Om du exempelvis har stolar utomhus i material som inte klarar av regn så kommer du snabbt få problem. Här i Sverige har vi väldigt distinkta årstider med allt ifrån stekande sol och värme till regn, fukt, snö och is. Om du inte vill hålla på och flytta in dina möbler varje gång det blir dåligt väder är det därför viktigt att köpa möbler av hög kvalitet i hållbart material.

Fokusera på funktion och komfort

Lägg initialt mest fokus på funktion och komfort. Tanken är att skapa en trivsam uteplats där du och dina gäster kan umgås, koppla av och njuta. Se därför till att alltid testa dina utemöbler ordentligt innan du köper dem, så att du kan känna efter hur bekväma de är. Utseende och design är såklart också viktigt, men om möblerna inte är bekväma så kommer de inte att användas så mycket som du egentligen vill. Kuddar, dynor och filtar är bra sätt att lägga till extra komfort till dina utemöbler.

Välj möbler med matchande design

Hur du vill att din uteplats ska se ut är såklart också viktigt, och det skiljer sig väldigt från person till person. Leta efter bekväma möbler med den stil som du önskar och se till att välja möbler i samma stil. Ett bra tips är att välja utemöbler som matchar och kompletterar resten av din heminredning, för att skapa ett enhetligt intryck.