Duka fint i jul

Nu lackar det mot jul och snart är det dags att duka upp julbordet. Varför inte duka julbord med Kitchen Living Dining? Hos dem finns det vackra juldukar, fint porslin och allt annat du kan tänkas behöva för julbordet. Att duka fint höjer stämningen rejält! Du kan med fördel använda mycket av det du redan har hemma och bara köpa till lite om du vill det. Ha gärna ett färgtema på din dukning, så att det inte blir allt för rörigt. Lägg på en vacker julduk och arrangera porslin och glas på det sätt du tycker passar allra bäst.

Dekorera ditt julbord

Utöver att ha en julduk samt glas, porslin och bestick så är det inte fel att även dekorera ditt bord på ett vackert sätt. Det är inte fel att ta in föremål från naturen, som kottar, granris eller annat du tycker om. Ta gärna i dessa saker i tid så att de hinner torka till innan dukningen.

Att ha färska blommor på bordet är även det vackert. Färska blommor är en fantastisk detalj på vilket dukning som helst, inklusive en juldukning. Det är bra att välja blommor som kompletterar färgerna på tallrikar, porslin och andra dekorationer för att hålla en enhetlig stil.

Under julen är växter som julstjärnor, hyacinter, amaryllis och ilexbär särskilt populära. Dessutom är gröna inslag som eukalyptus och tallris vackra och passar utmärkt för att skapa en stämningsfull atmosfär.

Kreativa servetter

Servetter är en del av juldukningen och kan anpassas på flera charmiga sätt. Att inkludera tygservetter tillför en exklusiv touch till din dukning. En idé är att vika små paket av tygservetterna och knyta dem som små julklappar med ett snöre, vilket skapar en charmig effekt.

För de som föredrar pappersservetter finns det många vikningar att välja mellan. Även pappersservetter kan kombineras med olika typer av servettringar för att addera stil till dukningen.